Trailrunning en Running

Hardlopen kan overal, op de weg of in de natuur. Wat we vaak zien is dat hardlopers niet de juiste techniek beheersen, waardoor we veel onnodige blessures zien en men dus ook geen progressie boekt. Zonde!

Bij Het Gymhuys krijg je advies en training over je hardlooptechniek en zal ook aanvullende trainingen als kracht of mobiliteit een onderdeel van jouw trainingsschema zijn.
We starten altijd met een loopanalyse naast een algehele beweeganalyse en intake. Zo krijgen we gelijk een duidelijk beeld hoe je beweegt en loopt, want dan pas kunnen we een gericht een trainingsprogramma maken en adviseren. Deze sessie duurt anderhalf uur.
Daarna heb je keuze uit twee opties:
- Of wij werken de gehele analyse uit met daarbij


Maarten is als ultratrailer gespecialiseerd in hardlopen en weet precies hoe jij je doelen kan halen. Hij is hierin uitgebreid geschoold, verzorgt o.a. workshops tijdens de Nationale Looptrainers Dag en dag van Atletiek op Papendal aan hardlooptrainers, reist zelf de wereld over voor de mooiste wedstrijden en weet als sportperformance trainer hoe je je hardlooptechniek goed kan aanleren.

Kortom, je bent in goede handen!

Weightlifting

De basisoefeningen van weightlifting zijn al jaren een standaard binnen de sportschool. Iedereen kent wel de bench press, squat of deadlift.

Er zijn echter nog veel meer variaties binnen deze manier van trainen die ervoor zorgen dat je de bekendere oefeningen nog beter gaat uitvoeren.

Wederom; leer bewegen en de rest komt vanzelf.

Onze trainer JP gaat samen met jou een traject aan om bijvoorbeeld de front- of overhead squat te leren. Je kan natuurlijk een stapje verder gaan om de clean of snatch of andere varianten van het olympisch liften onder de knie te krijgen. Hij heeft zelf jarenlange ervaring in het liften en kan je alle fijne kneepjes leren.

Mobility training

Iedereen ervaart wel eens wat stijfheid.

Denk aan de volgende situaties. Wanneer je richting een specifiek doel werkt train je veel op dezelfde manier wat stijfheid veroorzaakt. Ook zitten of staan we tegenwoordig vaak langere tijd in één positie. Maar ook wanneer je al een tijd klachten ervaart aan een gewricht zal je lichaam beweging gaan beperken.

In alle gevallen krijgt het weefsel in je lichaam een voorkeursrichting en zal het, wanneer je iets anders doet, stijf aanvoelen.

Onze mobility training is een mooie training om toe te voegen aan je trainingsprogramma om die stijfheid geen kans te geven of te beperken. Daarnaast zorg je voor meer flexibiliteit in je lichaam en leer je ook hier op een andere manier bewegen.